tag:blogger.com,1999:blog-6004059822089264004.post4593744121662279108..comments2023-05-27T21:11:58.443+02:00Comments on Gasztromanók: Túró készítése házilag (bolti tejből) - túró készítés otthonGasztroManóhttp://www.blogger.com/profile/11070661530012052101noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6004059822089264004.post-51582308309819183532016-02-26T14:01:52.888+01:002016-02-26T14:01:52.888+01:00Most szereztem friss, házi tejet, már el is ment a...Most szereztem friss, házi tejet, már el is ment aludni! Köszönöm a receptet, remélem sikerül!! :)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11149022342506338182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6004059822089264004.post-85422284297487110302016-01-27T21:03:21.313+01:002016-01-27T21:03:21.313+01:00El nem tudom képzelni a túrókészítést ecettel. Még...El nem tudom képzelni a túrókészítést ecettel. Még a hideg is kirázott tőle, mikor elolvastamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6004059822089264004.post-43147355832408203192015-05-11T19:45:34.067+02:002015-05-11T19:45:34.067+02:00Köszönöm a recepteket mivel határon kivül élek aho...Köszönöm a recepteket mivel határon kivül élek ahol van ugyan turó minden fajtában de csak krém szerü állapotban és sajnos a darabos, rögös Magyar túró <br />sehol!! Ezért szeretnénk idehaza házilagosan túrót késziteni. A második nehézségi fokom hogy házitejet Sem tudok itt felhajtani igy kénytelen Leszek bolti friss tejjel kisérletezni!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6004059822089264004.post-85177982976332500852014-06-09T21:09:43.732+02:002014-06-09T21:09:43.732+02:00En is ecettel csinaltam de nem kell olyan sok mint...En is ecettel csinaltam de nem kell olyan sok mint ahogy fentebb irtak eleg 2-3 kanallal es akkor nem kell leobliteni.Es nagyon jo lettAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6004059822089264004.post-14381105273957200012014-03-04T19:40:54.170+01:002014-03-04T19:40:54.170+01:00Citromlével a paneer-t készitik Indiában.Közel-Kel...Citromlével a paneer-t készitik Indiában.Közel-Keleten készitik a labne-t lecsepegtetett joghurtból.Ez egyik sem a nálunk ismert túró.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6004059822089264004.post-85545218861340363452014-03-02T18:00:48.846+01:002014-03-02T18:00:48.846+01:00A gomolya nem túró,hanem sajt.A gomolya nem túró,hanem sajt.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6004059822089264004.post-70387330816359312102014-03-02T17:51:55.055+01:002014-03-02T17:51:55.055+01:00A hagyományos túró aludttejből készül. Tulajdonkép...A hagyományos túró aludttejből készül. Tulajdonképen mikroorganizmusok "munkája" adja meg az összehasonlithatatlan izt és beltartalmat amit az ecettől/ citromlétől nem kap meg a túró. A joghurttal való készitésnél más mikroorganizmusok vesznek részt a tej átalakitásában, tehát a "túrónak" is más karaktere lesz, mintha klasszikus módon aludttejből készült volna.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6004059822089264004.post-36049533442414807952013-11-22T20:09:41.170+01:002013-11-22T20:09:41.170+01:00GasztroManó, kiírtam, ahogyan én szoktam, mindig e...GasztroManó, kiírtam, ahogyan én szoktam, mindig ecettel, és azonnal kész a gomolya ;) Ha nagyon ennéd, eheted azonnal, langyosan, vagy reggelig hűtöd, akkor vágod, bár gomolyához méltóan morzsálódik :)Litta75https://www.blogger.com/profile/16118350238940138408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6004059822089264004.post-47086045269365897802013-11-22T20:08:02.355+01:002013-11-22T20:08:02.355+01:00Én rengetegszer csinálok gomolyát, szinte bármivel...Én rengetegszer csinálok gomolyát, szinte bármivel lehet ízesíteni (fokhagyma, lilahagyma, rozmaring, kömény, petrezselyem, kapor, bazsalikom, darabolt dió, tökmag, napraforgómag, olívabogyó, aprított kápia, paradicsom, csak az ízlés és fantázia szab határt). Több helyen olvastam, hogy nem szabad felforralni a tejet, de nekem úgy nem ugrott össze. Szóval, 3 liter házi tejet habzásig forralok. Amikor már rottyan, beleöntök 0,8-0,9 dl 10%-os ecetet (nekem a citromlé nem jött be). Azonnal összeugrik, akkor lekapcsolom, 15-20 percet hagyom, aztán szűrőbe vagy tiszta konyharuhába öntöm, lecsepegtetem, közben fakéssel aprítom, hogy ne álljon össze. Csepegtetés közben adok hozzá sót, és más ízesítőt. Van, hogy formában préselem, van, hogy csak összekötöm a konyharuhát, úgy gömböc lesz belőle. A 3 liter tejből kb. 40 dkg gomolya lesz. Jó étvágyat! :)Litta75https://www.blogger.com/profile/16118350238940138408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6004059822089264004.post-45828848596157662352013-03-29T17:00:07.397+01:002013-03-29T17:00:07.397+01:00hello , en 2 liter tejben teszek 1 yogourt hagyom ...hello , en 2 liter tejben teszek 1 yogourt hagyom igy 3 nap ,ezutan fel forlzstom,meg hagyom kihulni, es at szurom,kesz a turo !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6004059822089264004.post-70741391513972876162013-02-06T08:37:16.053+01:002013-02-06T08:37:16.053+01:00En meg az ecetes modszerrol nem halottam. Akkor is...En meg az ecetes modszerrol nem halottam. Akkor is kell varni? vagy akkor rogton kesz van a turo. Ennek a modszernek az a hatranya hogy par nappal elobb el kell kezdeni, mert a tejnek meg kell aludnia.<br />Jo lett a suti? :)GasztroManóhttps://www.blogger.com/profile/11070661530012052101noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6004059822089264004.post-51034697731401815142013-02-05T21:30:28.493+01:002013-02-05T21:30:28.493+01:00Így még nem készítettem, ki kell próbálnom!
Én ece...Így még nem készítettem, ki kell próbálnom!<br />Én ecetet szoktam tenni a tejbe amikor felfőzöm, az még jobban összekapja, de ha így is működik, akkor minek?<br />A süti puhul a hűtőben:-))HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.com