500 g mascarpone
10 dkg cukor
1 narancs leve
2 dl tejszín vagy hulala
A mascarponehoz hozzákeverjük a cukrot és 1 narancs levét, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszín felvert habját. (26-28 cm tortához) (ez a krém a nyuszi torta krémjének receptje)
Barackos túrós tortakrém:
250 g túró
fél dl tejföl
10 dkg porcukor
1 dl barack befőtt leve
4 felezett őszibarack (befőttből)
1.5 evőkanál zselatin
A barack befőtt levében feloldjuk a zseltaint, majd felforraljuk. A barackot apró kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a túróhoz. A tejfölt és cukrot is elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a langyos zselatint. Egy 26 cm piskótához elég. Ezzel a krémmel készült a barackos túrótorta.
Vaníliás főzött krém (kevés vajjal):
Gyors túró krém (a túró rudi torta krémje)
A túrót, a tejföllel, és a fél citrom héjával robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a zselatin fixet és még egy percig keverjük. A tejszínt habbá verjük. A túrós krémhez hozzáadjuk a cukrot, vanillin cukrot, végül pedig a tejszínhabot. (a túró rudi tortához a krém duplája kell, a receptet itt találod)
Barackos túrós tortakrém:
250 g túró
fél dl tejföl
10 dkg porcukor
1 dl barack befőtt leve
4 felezett őszibarack (befőttből)
1.5 evőkanál zselatin
A barack befőtt levében feloldjuk a zseltaint, majd felforraljuk. A barackot apró kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a túróhoz. A tejfölt és cukrot is elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a langyos zselatint. Egy 26 cm piskótához elég. Ezzel a krémmel készült a barackos túrótorta.
Vaníliás főzött krém (kevés vajjal):
- 4 tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 125 g vaj
Gyors túró krém (a túró rudi torta krémje)
- 25 dkg túró
- 3 evőkanál tejföl
- fél citrom héja
- 1 csomag zselatin fix
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukor
A túrót, a tejföllel, és a fél citrom héjával robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a zselatin fixet és még egy percig keverjük. A tejszínt habbá verjük. A túrós krémhez hozzáadjuk a cukrot, vanillin cukrot, végül pedig a tejszínhabot. (a túró rudi tortához a krém duplája kell, a receptet itt találod)
Sárgabarackos krém (kedvenc)
A sárgabarackokat leforrázzuk, és lehúzzuk a héját. Összeturmixoljuk. (Annyi kell hogy 3 dl legyen)( A zselatint a vízzel elkészítjük a hátoldali leírás alapján. A hulalát felverjük, összekeverjük az összeturmixolt barackkal, cukorral, és az apróra vágott barackot. A langyosra hűlt zselatint is belekeverjük. (a krém megszilárdul, ha azt szeretnénk hogy krémesebb állagú legyen akkor csak 10 g zselatint készítsünk 1 dl vízzel.) (a sárgabarack torta krémje)
Grízes krém:
- 3 dl hulala
- 3 dl összeturmixolt sárgabarack (kb. 10-12 db)
- 3-4 szem sárgabarack apróra vágva
- 20 g zselatin (Dr oetker)
- 1.5 dl víz
- 2 evőkanál cukor
A sárgabarackokat leforrázzuk, és lehúzzuk a héját. Összeturmixoljuk. (Annyi kell hogy 3 dl legyen)( A zselatint a vízzel elkészítjük a hátoldali leírás alapján. A hulalát felverjük, összekeverjük az összeturmixolt barackkal, cukorral, és az apróra vágott barackot. A langyosra hűlt zselatint is belekeverjük. (a krém megszilárdul, ha azt szeretnénk hogy krémesebb állagú legyen akkor csak 10 g zselatint készítsünk 1 dl vízzel.) (a sárgabarack torta krémje)
Grízes krém:
Bal oldalon a kakaós, jobb oldalon a rumos. |
- 5 dl tej
- 4 ek. búzadara
- 12.5 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 ek. rum vagy rumaroma vagy 3 evőkanál kakaópor
A tejből és darából a cukorral tejbegrízt főzünk. A tűzről levéve a vajat is hozzáadjuk, majd kakaóval vagy rummal ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.
Csokis krém (vaj nélkül):
- 8 dl habtejszín
- 200 g étcsokoládé
- 1 teáskanál zselatin
8 tojás
400 g cukor (én csak 350 g szoktam használni)
4 ek. kakaó kakaó
200 g étcsoki
rum ízlés szerint (én ált. nem teszek bele, mert gyereknek is készül a torta)
400 g vaj
A tojást és a cukrot felhabosítjuk. Vízgőz fölött addig kevergetjük, amíg felforrósodik, de nem forr. Hozzáadjuk a csokit, kakaót, ízlés szerint rumot. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára. Ha már kihűlt hozzáadjuk a puha vajat, és robotgéppel habosra keverjük.
Oreo-s tortakrém:
- 6-7 oreo keksz összetörve
- 500 ml tejszín
- 3 ek. porcukor
- 2 csomag habfixáló
A tejszínt a habfixálóbal felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, és az apróra tört oreo kekszet. A recept egy 18 cm-es torta bevonásához, és megtöltéshez, vagy egy nagyobb tortaformában a torta megtöltéséhez elegendő. A porcukor arány a tortalap édességétől függően változhat, ha nem csokitortába töltjük, hanem sima piskótába, akkor növeljük meg a porcukor adagot.
Vaníliás tortakrém főzés nélkül (vaj nélküli):
4 dl habtejszín
1 csomag főzés nélküli pudingpor
A habtejszínt habverővel 2-3 percig verjük, amíg el kezd sűrűsödni. Hozzáadjuk a pudingport, és krémmé keverjük. Vigyázzunk ne keverjük sokáig, mert akkor becsomósodik! Ízlés szerint tehetünk bele gyümölcsöket, de anélkül is kiváló.
Pudingos túrókrém:
Trüffel krém:
Vaníliás tortakrém főzés nélkül (vaj nélküli):
4 dl habtejszín
1 csomag főzés nélküli pudingpor
A habtejszínt habverővel 2-3 percig verjük, amíg el kezd sűrűsödni. Hozzáadjuk a pudingport, és krémmé keverjük. Vigyázzunk ne keverjük sokáig, mert akkor becsomósodik! Ízlés szerint tehetünk bele gyümölcsöket, de anélkül is kiváló.
Pudingos túrókrém:
- fél kiló túró
- 1 kis doboz tejföl
- 1 vaníliáscukor
- 5. ek cukor + 3 ek. a pudingba
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- (Adhatunk hozzá apróra vágott barackot.)
Trüffel krém:
- 500 g csoki
- 5 dl tejszín
- 1 vaníliarúd
A narancsos tortakrém nagyon jól hangzik. Nemsokára kipróbálom.
VálaszTörlésKerdesem :a csokis kremnel a felvert tejszinhab masik 2/3 hozzakeverjuk az olvasztott KIHULT csokoladehoz vagy ovatosan hozzaforgatjuk a meleg csokolade keverekbe? Koszonom a valaszt !!
VálaszTörlésKedves Ilona!
VálaszTörlésA kihűlt keverékhez kell hozzáforgatni a tejszínhab másik felét. Miközben hozzákeverjük az egy harmadát a robotgéppel igazából ki is hűl, így nem nagyon kell várni a másik felével.