Kellemes ünnepeket kívánok minden kedves
olvasónak!
Ezt a répatorta tekercset, még gyorsan
elkészíthetitek holnapra a locsolóknak. Gyors, mutatós, és NAGYON finom. J A
sajtkrém-dió-répa kombó tavaly is nagyon bejött, így idén sem maradhat el,
azonban kicsit más formába „öntve”.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 130 g cukor
- 2 ek. olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. fahéj
- 1 tk gyömbér (opcionális)
- 1 tk szerecsendió (opcionális)
- 100 g liszt
- 2 bögre reszelt répa (kb. 2 nagyobb répa)
Töltelék:
- 250 g mascarpone
- 100 g vajkrém
- 6 ek. porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3-4 ek. darált dió (opcionális)
Elkészítés:
- A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
- A tojásokat fehéredésig verjük, ekkor hozzáadjuk a cukrot, vanillin cukrot, olajat. A sütőport, fűszereket, sót, lisztet összekeverük, és a tojásos keverékhez adjuk. Végül hozzáforgatjuk a reszelt répát.
- Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, eloszlatjuk a tésztát egyenletesen, és a meleg sütőbe 10-12 perc alatt készre sütjük.
- Egy tiszta konyharuhát némi porcukorral beszórjuk, a még forró piskótát ráfordítjuk, és a konyharuhába csavarjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A mascarponét, és vajkrémet a cukorral kicsit felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a vanillin cukrot, végül pedig belekeverjük a darált diót.
- A kihűlt piskótát kicsavarjuk, megkenjük a töltelékkel, majd óvatosan visszacsavarjuk. A tetejét porcukorral meghintjük.
Manókák, remek ez a répás rolád!
VálaszTörlésRemélem, kellemesen teltek az ünnepek! :)