Nagyon szeretem a madártejet. Isteni vaníliás krém
és finom hab. J
A recept Horváth Ilona
szakácskönyvéből származik.
Hozzávalók:
- 1 1/5 l tej
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- ½ rúd vanília/ 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpos evőkanál liszt.
A tojásfehérjéket három evőkanál porcukorral
kemény habbá verjük. Egy lábasban tejet forralunk és a csendesen fövő tejbe a
felvert habból tojásnyi galuskákat főzünk. Ha jól felemelkedett a hab,
megfordítjuk és a másik felét is fél percig főzzük. Szitára szedjük a megfőtt
tojáshabot, hogy a tej lecsöpögjön.
A tojássárgáját
kikeverjük a cukorral és a lisztel, valamint hozzáadjuk a vaníliát. Felöntjük a
tejjel és lassú tűzőn sűrűre főzzük. A kihűlt krémet üvegtálba tesszük és
rámerjük a fehérjéket.
Nyammm.
VálaszTörlés