2013. szeptember 3., kedd

Első barbi tortám

Ma lett az unokatestvérem 3 éves! Ebből az alkalomból készítettem neki egy barbi tortát még vasárnap. Bár a torta kicsit összeesett, és a marcipán bevonat sem volt tökéletes, mégis nagyon örült neki az ünnepelt.
Barbi torta készítés


A tortát charlotte tortából készítettem. Eper lekvárral kentem meg a piskótát, és eperjoghurtos krémmel töltöttem meg a tortát. Egy lyukat hagytam a közepén a barbinak.
Barbi torta készítés

Barbi torta készítés


Hiába készítettem  olyan magas tálban, mint a barbi nem lett elég magas, ezért még egy háromtojásos piskótával pótoltam. Lekvárral ragasztottam a tortához.
Barbi torta készítés

Barbi torta készítés

Arra sajnos közben rájöttem, hogy a charlotte torta nem valami jó alap egy ilyen tortának, mert egyre kisebb lett, és szelesebb. 
A tortát rózsaszín marcipánnal vontam be. (70 dkg használtam) Az illesztéseket gyöngyökkel fedtem el, amiket cukormázzal ragasztottam oda. A maradék marcipánból csillagokat készítettem a babára. Felvertem a tejszínhabot egy kis vaníliás cukorral, és fodros szoknyát készítettem, valamint eltüntettem az illesztést a szoknya és a felsőrész között. A torta sajnos kicsit mozgott a marcipán rá tétele után, így egy picit megrepedt, valamint a barbi is kicsit hátradőlt...
Barbi torta készítés

Barbi torta készítés

Barbi torta készítés
Érdekes, hogy én mennyi hibát találtam ebben a tortában, ahhoz képest a gyerekek semmit nem vettek belőle észre, csak azt, hogy gyönyörű. És bár sokkal jobban tartott volna, ha a piskótát méretre vágom, és megkennem valami vajas krémmel, de így sokkal finomabb volt :)


3 megjegyzés:

 1. Manóka, elsőre nem is olyan rossz! Sőt, kimondottan mutatós, a belseje pedig nagyon kívánatos!
  Látod, magadtól is rájöttél bizonyos hibákra, így van ez, a tapasztalat sokmindenre megtanít.
  Úgy látom, kivehetők a baba lábai, ha azt kivetted volna, a hárotojásos piskótát meg lehetett volna spórolni.

  VálaszTörlés
 2. Nem lehet kivenni a lábát, próbáltam :)

  VálaszTörlés
 3. Egyszerűen zseniális vagy, Panka!!! :)

  VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...