Karácsonyra kaptam egy szuper bonbonos könyvet. Ebből készült most ez a nagyon diós recept. Én a bonbonokat csokival vontam be, az eredeti recept valamilyan kávés cukormázat írt, de szerintem a csoki
azért sokkal finomabb. Nagyon finom és gyorsan elkészíthetőek ezek a kis házi bonbonok. Ajándéknak is kiválóak.
Hozzávalók:
100 g darált dió
100 g porcukor
1/2 teáskanál instant kávépor
1-2 ek. forró víz
Tetejére:
3 dkg csoki
1/2 teáskanál olaj/ 5 g vaj
15-17 dió
A forróvízben feloldjuk a kávét, majd hozzákeverjük a diót és a cukrot. Kb. két ujjnyi vastagra kinyújtjuk és kisebb köröket szaggatunk belőle. A csokit megolvasszuk ay olajjal/vajjal (én mikróban csináltam), és a bonbon tetején eloszlatjuk majd mindegyik tetejére egy szem diót helyezünk. Egy éjszakáig érdemes hagyni száradni.
azért sokkal finomabb. Nagyon finom és gyorsan elkészíthetőek ezek a kis házi bonbonok. Ajándéknak is kiválóak.
Hozzávalók:
100 g darált dió
100 g porcukor
1/2 teáskanál instant kávépor
1-2 ek. forró víz
Tetejére:
3 dkg csoki
1/2 teáskanál olaj/ 5 g vaj
15-17 dió
A forróvízben feloldjuk a kávét, majd hozzákeverjük a diót és a cukrot. Kb. két ujjnyi vastagra kinyújtjuk és kisebb köröket szaggatunk belőle. A csokit megolvasszuk ay olajjal/vajjal (én mikróban csináltam), és a bonbon tetején eloszlatjuk majd mindegyik tetejére egy szem diót helyezünk. Egy éjszakáig érdemes hagyni száradni.
De még milyen ötletes! El is teszem húsvéti meglepinek. köszi az ötletet! :-))
VálaszTörlésNagyon finomnak látszik:)
VálaszTörlésÜgyes vagy !
Üdv : Juditka konyhája
Ezt a finomságot, ha elkészítem, imádni fogják!:))Csodálatos cukrász lesz belőled!:-))
VálaszTörlésKöszönöm. örülök hogy tetszik. Nagyon fincsi, húgom szerint nutellára hasonlít, meg is evett belőle egy 5 darabot (a 16bol :))
VálaszTörlés