2013. szeptember 21., szombat

kladdkaka muffin, alias svéd csokis muffin

Nálunk a kladdkaka igen nagy kedvenc, már vagy tucatszor készítettem. Gyorsan kész van, nem kell hozzá semmi különös hozzávaló, és eszméletlenül finom. A múltkor is valami gyorsat szerettem volna összedobni, viszont valami újat próbáltam ki. Ekkor jött a muffin ötlete. A kladdkaka muffinnal egyébként már rég szemezem. A receptet itt találtam. A végeredmény nagyon finom, csokis, de azért kicsit csalódott vagyok, mert nem repedt meg, és esett be a teteje, mint a képen. Ez lehez azért van, mert kicsit tovább sütöttem, mint a recept írta.



Hozzávalók:

  • 2 tojás 
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 20 dkg cukor
  • 150 g vaj


A tojásokat a cukorral, és porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, sütőport, lisztet csipet sót, végül pedig a felolvasztott, de már langyosra hűlt vajat. Muffinkapszlikba kanalazzuk és 160 fokon 15 percig sütjük (én kb. 20 sütöttem, de elég lett volna kicsit kevesebb, mert így már nem lett igazán folyós, csak a közepe egy kicsit ragacsos.)






1 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, újabb sikerélmény a muffinok terén! Finom és könnyen elkészíthető! :) 17/L

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...