Hozzávalók 8 db-hoz:
- 2 dl víz
- 1 dl tejföl
- 50 dkg liszt
- 2 tk. cukor
- 2 mk. só
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/3 kocka friss élesztő
Tetejére:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek. olaj
Elkészítés:
A langyosvízben feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet, sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, fokhagymát, és vegül a felfuttatott élesztőt. Kenyérsütőgéppel, vagy kézzel megdagasztjuk, mjad hagyjuk duplájára kellni. Ezután köralakúra nyújtjuk (nem kell túl vékonyra), majd 8-felé vágjuk. A kifliket szélesebb oldaluk felöl feltekerjük, majd kifliformára igazgatjuk.
Megkenjük az olajos-fokhagymával. 20 percig kellni hagyjuk, majd megspricceljük kevés vízzel, és 180 fokos sütőben, ahová már bekészítettük egy kicsi edénykét vízzel, kb.20 perc alatt megsütjük.
Éjszakai kelesztéssel:
Nagyon jól mutatnak, biztos nagyon jó volt melegen bereggelizni őket :D
VálaszTörlés