Megint egy húsvéti recept. Bár még kicsit korai húsvétra sütni, de húgomnak névnapja volt és gondoltam meglepem valamilyen formatortával. Kiskuktánál találtam egy nyuszi alakú tortát, amelynek elkészítése roppant egyszerű. Ő egyszerű piskótával és vajas krémmel csinálta, de én úgy voltam vele hogy ha már nyuszi alakú, akkor legyen répatorta. És mivel nem annyira rajongunk a nehéz vajas krémekért valamint a répatortához úgyis jobban megy a mascarpone, ezért egy narancsos mascarponés krémet választotta. Először féltem, hogy narancssárgás lesz, de szerencsére teljesen fehér lett a máz. (A mascarponét egyébként otthon készítettem, azzal a módszerrel, amit nagyon sok helyen olvastam. 1 kg tejfölt lecsöpögtettem.) Először izgultam, hogy nem lesz elég a krém, de szerencsére feleslegesen aggódtam.
A névnaposnak is nagyon ízlett. Megevett 3 szeletet belőle, és természetesen másnap az volt a reggelije. (pedig kicsit féltem, hogy nem fog neki bejönni annyira a répatorta)
Be kell valljam életem egyik legjobb tortáját sütöttem meg, ami nagyon szép és finom is. Szóval mivel ilyen büszke vagyok a művemre, gondoltam gyorsan fel is teszem. Remélem mások is sikert aratnak vele! :) Olyan aranyos ez a nyuszika!
Hozzávalók:
Tortákhoz:
- 2*3 tojás
- 2*20 dkg porcukor
- 2*1 dl olaj
- 2*30 dkg répa lereszelve
- 2*1 teáskanál fahéj
- 2*1 vaníliás cukor
- 2*30 dkg liszt
- 2* 1 csomag sütőpor
Krém:
- 50 dkg mascarpone (házilag)
- 15 dkg porcukor
- 1 narancs leve
- 2 dl habtejszín
- 1 habfixáló (elhagyható)
Elkészítés:
Két darab sütünk a következő módon:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájákat összekeverjük az olajjal és a cukorral. Hozzáadjuk a reszelt répát, majd a vaníliás cukrot és a fahéjat. A liszttel elvegyített sütőport is hozzákeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük őket.
A mascarponét összekeverjük a cukorral és egy narancs levével. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a a krémhez forgatjuk.
Ha kihűltek a tortalapok félbe vágjuk őket, majd megkenjük őket a krém felével. Ezután az egyik lapot a következő módon elvágjuk:
Ezekből lett a fül és a masni.
A maradék krémmel bevontam a külsejét, és feldíszítettem. Én rózsaszín gumicukrot, csokis mazsolát,és csokis pálcát használtam a díszítéshez, de természetesen mással is meg lehet csinálni.
Szegény nyuszikát felvágtuk :) |
És így néz ki egy szelet |
Nagyon aranyos! a félszemű képen kevésbé :)
VálaszTörlésNagyon aranyos a tortád! Finom lehetett nagyon! Jó ötlet ez a forma, lehet hogy húsvétra megpróbálom elkészíteni én is hátha tetszene a kis unokámnak?:-) Bár a díszitett tortákkal mindíg úgy járok hogy tetszik neki de egyből leszedi a tetejét csoki, cukor , marcipán aztán marad a sima sütemény a család többi tagjának!:-(
VálaszTörlésSzuper, minden ízében húsvéti finomság! :)
VálaszTörlésMindenkinek csak ajánlani tudom. Szerencsések vagyunk, mert megkóstolhattuk és igazán nagyon finom. A dekorációból, külön is lehetett kérni, így nem volt veszélyben a látvány. Húsvétra kedves meglepetés lehet a család apraja-nagyja számára! Zita
VálaszTörlésAranyos lett a nyuszkó:-)
VálaszTörlésNagyon köszönöm mindenkinek! :)
VálaszTörlésNálunk szerencsére mindenki tortástul kérte a díszeket :)
Örülök Zita, hogy ízlett :)
Húsvéti recepteket kerestem és akkor találtam erre a fantasztikus receptre. Nagyon jó ötlet biztos elkészítem :-).
VálaszTörlésNagyon tetszik! ezzel a formával készítettem én is húsvétra csokitortát.
VálaszTörlés