A répatorta nagy kedvencem, főleg a sajtkrémes változat. A sütemény egyáltalán nem száraz még pár nap múlva sem a répának köszönhetően. A dió kiválóan passzol a répához, és csak még szaftosabbá teszi a sütit. A fahéj pedig még karakteresebb ízt ad a süteménynek. A sajtkrém a tetején meg egyszerűen fantasztikus. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki ezt a párosítást.
A recept a svéd recept könyvemből van. Ugyan abból amelyből a citromos-áfonyás sütemény, erdei gyümölcsös pite van. Meg kell mondjam eddig egy receptben sem csalódtam.
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 tojás
- 175 g cukor (barna)
- 2 dl étolaj
- 200 g reszelt répa
- 225 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál fahéj
- 115 g durvára vágott dió
Krém:
- 115 g sajtkrém
- 4 evőkanál puha vaj
- 85 g porcukor
- 1 teáskanál citromhéj
- 1 teáskanál narancshéj
Elkészítés:
- A tojást a cukorral, és olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a répát, lisztet, szódabikarbonát, és fahéjat. Végül a diót hozzáforgatjuk.
- Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát, és 190 fokon 40-50 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, és csak utána borítsuk ki a tepsiből.
- A krém hozzávalóit robotgéppel alaposan összekeverjük.
- A kihűlt tészta tetejére kenjük a krémet, és kicsit állni hagyjuk mielőtt felszeletelnénk.
TIPP:
A krémbe használhatunk kicsit több sajtkrémmet, és kevesebb vajat, így még ízletesebbé téve a süteményt. Akik még krémesebb sütit szeretnének, azok készítsenek dupla adag krémet.
Én is imádom a répatortát és szintén dióval a legjobban! <3 Vittem a recit!
VálaszTörlésKicsit későn értem ide (mármint húsvéthoz képest), de a répatorta jöhet bármikor! :)
VálaszTörlésIdegesito a bal oldalon az a menusav, nem latni tole!
VálaszTörlésAz elozo kinezete a blogodnak sokkal jobban tetszett!