2014. július 5., szombat

Amerikai perec

Hogy mennyire amerikai azt nem tudom, de tény és való, hogy New Yorkban minden kis utcai büfékocsinál lehet venni, és van egy étteremlánc, ami csak pereceket árul. Frissen sütve, vagy melegen tartva árulják ezeket az omlós csodákat. Mivel ilyen finom perecet itthon még nem ettem be is pötyögtem a keresőbe, hogy "soft pretzel", és ez volt az a recept amelyet szimpatikusnak találtam.
Próbáljátok ki, és próbáljatok meg megállni 3 után... Nehéz lesz... :)


Hozzávalók (kb. 12 darabhoz)
  • 1.5 bögre meleg víz
  • 50 g élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 2 tk. só
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 4.5-5 bögre liszt (nekem 4.5 elég volt)
Forrázáshoz:
  • 5 bögre víz
  • 2 evőkanál szódabikrabóna
Tetejére:
  • 1 tojás
  • 1 ek. víz
Elkészítés:
1. A meleg vízben feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
2. Ha felfutott az élesztő, akkor hozzáadjuk a lisztet, sót és az olvasztott vajat.
3. Kézzel, vagy géppel megdagasztjuk, majd hagyjuk állni, amíg a kétszeresére nem kell. 
4. Ha megkellt akkor 12-be vágjuk. Hosszú csíkokat készítünk, U alakura formázzuk, majd a két végét az aljához nyomkodjuk úgy, hogy egy perec formát kapjunk. 
5. A vízet a szódabikrabónával felforraljuk, és a pereceket 30 másodpercre a forró vízben főzzük. 
6. Sütőpaprra fektetjük, és a tojás és víz keverékével megkenjük.
7. 230 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. Melegen a legfinomabb.
perec formázása





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...