2013. február 17., vasárnap

Mascarpone házilag


Egy tejfölt konyharuhán keresztül 1 napig lecsöpögtettünk. 1 kg tejfölből kb. 400-500 g mascarpone lesz. Sokan két-három napig is csöpögtetik,de nekem így is elég kemény lett. Mivel itt csak 12% tejföl kapható én abból készítettem, de lehetőleg 20% készítsük, mert abból úgy  több lesz.
Képet sajnos nem készítettem, de az blogon található nyuszis répatorta ebből  készült.:)
forrás

1 megjegyzés:

  1. Én is így szoktam. Legutóbb 15%-ost vettem, 5 órát csöpögtettem és nagyon jó krém lett belőle.Szoktam kikavarni is zöldfűszerekkel, zúzott fokhagymával, pici sóval. Fincsi kence:-)

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...