2013. február 19., kedd

Gnocchi - házilag

Jaj de jó az oldalmegjelenítések száma átlépte a 10000! Ennek örömére jöjjön a következő recept.
Főzni nem nagyon tudok. Inkább sütögetni szoktam, de néha próbálkozom a főzéssel is.  Persze ha főzés akkor már valami "izgalmas legyen. :) Ezért készült gnocchi. Elkészítése nem is olyan bonyolult. recept



Spenótos gnocchi recept
Spenótos

Sajtos gnocchi recept
Sajtos

Hozzávalók:

  • 1kg krumpli
  • 1 tojás
  •  liszt (amennyit felvesz)


Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük. Ha megfőtt a héját lehúzzuk, és krumplinyomon átnyomjuk. Hozzáadjuk a tojást, és egy kis sót. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy ne legyen ragadós.
Gnocchi házilag recept
 4 részre osztjuk és ujjnyi vastagságúra sodorjuk. Ezután kb. 2 centis darabokra vágjuk, és villával csíkosra.
Gnocchi házilag recept

Gnocchi házilag recept

Gnocchi házilag recept

Gnocchi házilag recept
Lobogó sós vízbe tesszük, ha feljöttek akkor még főzzük őket 5 percig.
Ezután valamilyen szósszal tálaljuk. Mi sajtos és spenótos szósszal ettük.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy Manókám! Most nagyon sokat tudnék bekebelezni, még a spenótosból is! :-))

    VálaszTörlés
  2. Pont ma gondoltam gnocchit készíteni, mert nagyon szeretjük! A házit! Amit a gyerkőcökkel együtt formázunk! Bolti verziót még soha nem vásároltam:)

    VálaszTörlés
  3. De jó, én nagyon szeretem, szóval jöhetne belőle most egy adaggal...:)

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...