Jaj de jó az oldalmegjelenítések száma átlépte a 10000! Ennek örömére jöjjön a következő recept.
Főzni nem nagyon tudok. Inkább sütögetni szoktam, de néha próbálkozom a főzéssel is. Persze ha főzés akkor már valami "izgalmas legyen. :) Ezért készült gnocchi. Elkészítése nem is olyan bonyolult. recept
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük. Ha megfőtt a héját lehúzzuk, és krumplinyomon átnyomjuk. Hozzáadjuk a tojást, és egy kis sót. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy ne legyen ragadós.
4 részre osztjuk és ujjnyi vastagságúra sodorjuk. Ezután kb. 2 centis darabokra vágjuk, és villával csíkosra.
Lobogó sós vízbe tesszük, ha feljöttek akkor még főzzük őket 5 percig.
Ezután valamilyen szósszal tálaljuk. Mi sajtos és spenótos szósszal ettük.
Főzni nem nagyon tudok. Inkább sütögetni szoktam, de néha próbálkozom a főzéssel is. Persze ha főzés akkor már valami "izgalmas legyen. :) Ezért készült gnocchi. Elkészítése nem is olyan bonyolult. recept
Spenótos |
Sajtos |
Hozzávalók:
- 1kg krumpli
- 1 tojás
- liszt (amennyit felvesz)
- só
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük. Ha megfőtt a héját lehúzzuk, és krumplinyomon átnyomjuk. Hozzáadjuk a tojást, és egy kis sót. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy ne legyen ragadós.
4 részre osztjuk és ujjnyi vastagságúra sodorjuk. Ezután kb. 2 centis darabokra vágjuk, és villával csíkosra.
Lobogó sós vízbe tesszük, ha feljöttek akkor még főzzük őket 5 percig.
Ezután valamilyen szósszal tálaljuk. Mi sajtos és spenótos szósszal ettük.
Nagyon ügyes vagy Manókám! Most nagyon sokat tudnék bekebelezni, még a spenótosból is! :-))
VálaszTörlésPont ma gondoltam gnocchit készíteni, mert nagyon szeretjük! A házit! Amit a gyerkőcökkel együtt formázunk! Bolti verziót még soha nem vásároltam:)
VálaszTörlésDe jó, én nagyon szeretem, szóval jöhetne belőle most egy adaggal...:)
VálaszTörlés