Nagyon szeretjük a túrós dolgokat. A rákoczi túrós nagy sikere után, megint túrósat sütöttem. Ezt a sütit már másodjára készítettem. Téli szünetben otthon unokatestvéreméknél sütöttük meg együtt Akkor megfogadtam, hogy egyszer majd itt kint is sort kerítek rá, mert nagyon finom. Annak köszönhetően, hogy nincs benne liszt nagyon könnyű tésztát kapunk. Elkészítése nagyon egyszerű. Ha gyorsan kell valami finomat sütni, akkor ez a recept tökéletes. Lekvárral valami isteni. Én most a felére mazsolát is tettem, de következőre az egészre teszek. Természetesen házi túróból készült. :)
Recept innen
Recept innen
Hozzávalók
- 5 tojás
- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 6 ek. búzadara
- 1 citrom héja
- Mazsola (opcionális)
Elkészítés
A tojás fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, és belereszeljük egy citromhéjat. Óvatosan a tojásfehérjét is beleforgatjuk. Kivajazott, kimorzsázott tepsibe tesszük (kb. 20*30 cm) és 30 percig sütjük 180 fokon.
Nálunk a felébe most mazsola is került. (máskor az egészre teszek)
Nálunk a felébe most mazsola is került. (máskor az egészre teszek)
Kedves Manó!
VálaszTörlésNagyon tetszik a blogod, aranyos receptjeid vannak, párat bizonyosan el fogok készíteni. De ami a legjobban tetszik, és ne haragudj meg érte, hogy egy tanár néni ilyen őszinte, azok a soraid, ahogy leírod a bevezetőd, a recepteket. Maradj továbbra is ilyen őszinte és nyitott! :-))
Jó kis recept, nagyon tetszik!
VálaszTörlésEz is finomságos lehet!
VálaszTörlésA mákos krémest már tudjuk, megkóstoltuk:-)
Köszönöm. Igyekszem mindig irni valami kis tortenetet.
VálaszTörlés