Anyák napjára készítettem először, de utána el kellett készítenem
még egyszer, mert annyira ízlett a családnak. Hogy eddig miért nem került fel a blogra? Arról fogalmam sincs. Csak most vettem észre, hogy még nincs is fent. Pedig nagyon jó kis desszert, nem kell vele sokat bajlódni, és még mutatós is.
Első alkalommal kicsit kevesebb karamellát hagytam a tejszínes részhez, de második alkalommal már jobban figyeltem az elosztásra.
A karamellel gyorsan dolgozni, nehogy megbarnuljon, valamint vigyázzatok, mert tűzforró!
Hozzávalók (4 szuflé formához):
- 75 g cukor
- 20 ml víz
- 200 ml tej
- 180 ml tejszín
- 40 g cukor
- 2 tojás
- 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
Előszór is előkészítjük a formákat, hogy amikor a karamell kész lesz, már ne kelljen sokat bajlódni vele. Egy tepsit kibélelünk konyharuhával, majd belehelyezzük a formákat. A 75 g cukorból és vízből karamellát készítünk, majd öntünk belőle minden forma aljára, úgy, hogy még maradjon is a lábasban.
A tejszínt, tejet és a cukrot a maradék karamellába öntjük és felforraljuk. A tojásokat felverjük, és hozzáadjuk a vaníliát. A tojáshoz adunk a tejszínes keverékből egy keveset, majd szép lassan hozzáadagoljuk az egészet. Formákba öntjük. Vizet forralunk majd a tepsibe öntjük, úgy ,hogy elfedje a formák felét. 175 fokon sütjük 20 percig. Hűtőbe tesszük hűlni (kb. 1-2 óra kell neki), majd késsel óvatosan körbevágjuk, és a tányért a formára helyezzük. Majd egy gyors mozdulattal megfordítjuk.
De finom lehet :) Nem csoda hogy ismét elkészítetted....
VálaszTörlésTényleg az :)
Törlés