A svéd receptkönyvemben találtam ezt a sütit. Az áfonya és a citrom nagyon jól passzol egymáshoz, és a citromlének köszönhetően a tésztája nagyon puha, és szaftos. A mandulát akár ki is lehet hagyni, mert nem igazán érződik benne.
Hozzávalók:
225 g vaj
225 cukor
4 tojás
250 g liszt
1 citrom leve és héja
25 g mandula (őrőlt)
200 g áfonya
A vajat, és a cukrot robotgéppel összekeverjük. A tojásokat egyesével belekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét, a lisztet, mandulát. Az áfonya háromnegyedét is belekeverjük, majd 20 x 20 cm kivajazott-kilisztezett formába öntjük, és a tetejére szórjuk a maradék áfonyát. 180 fokon körülbelül óráig sütjük.
Hozzávalók:
225 g vaj
225 cukor
4 tojás
250 g liszt
1 citrom leve és héja
25 g mandula (őrőlt)
200 g áfonya
A vajat, és a cukrot robotgéppel összekeverjük. A tojásokat egyesével belekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét, a lisztet, mandulát. Az áfonya háromnegyedét is belekeverjük, majd 20 x 20 cm kivajazott-kilisztezett formába öntjük, és a tetejére szórjuk a maradék áfonyát. 180 fokon körülbelül óráig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)