A blogkostoló mostani fordulóján a sarokkonyhát sorsolták nekem. Ennek nagyon megörültem, hisz már így is sok recepttel szemezgettem az oldalról. Nehéz döntés volt kiválasztani, hogy mit készítsek, mert annyi minden tetszett. Például a holland almatorta, a pizzás csiga, a tejberizses muffin, és még sorolhatnám. Végül erre az extrém csokis, lisztmentes csokitortára esett a választásom. Nagyon jó recept mindenkinek csak ajánlani tudom. Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
A csokoládét és a margarint felolvasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a felolvasztott csokoládét. Majd belekeverjük a baileyst és a durvára vágott diót is. A tojásfehérjét a maradék cukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához forgatjuk.
Hozzávalók:
- 300 g étcsokoládé
- 125 g margarin
- 1 teáskanál instant kávépor (elhagyható)
- 150 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 tojás
- csipet só
- 1-2 kortynyi baileys (elhagyható)
- 5 dkg dió (elhagyható)
A csokoládét és a margarint felolvasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a felolvasztott csokoládét. Majd belekeverjük a baileyst és a durvára vágott diót is. A tojásfehérjét a maradék cukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához forgatjuk.
Ezt is volt szerencsém kóstolni nálatok!
VálaszTörlésNagyon finom volt :)
Roland
Örülök nagyon, hogy találtál az ízlésednek megfelelőt. Szép lett a tortád!
VálaszTörlésA blogkóstoló 10. játékban ezt a tortádat választottam. Nagyon jól sikerült, finom volt. Köszönöm a receptet.
VálaszTörlésGratulálok a blogodhoz, olyan sok finom süti van benne (szép képekkel), hogy alig tudtam választani. Végül sikerült és gazdagodtam egy kiváló receptel. Egészen bíztos, hogy ezután is gyakran fogom látogatni a blogodat.
Üdvözlettel: Horváth Györgyi