Hamburger húst grilleztünk, és ahhoz készült ez a házi hamburger zsemle. A recept az Apróséfről van.
Hozzávalók:
Kenéshez:
Elkészítés:
1. Az élesztőt a langyos-cukros tejben feloldjuk.
2. A lisztet, sót összekeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, olajat, tojást, majd a felfutatott élesztőt. Hagyjuk kellni kb. 1 óráig.
3. A tésztát nyolc részre osztjuk, és zsemléket formálunk belőle (kb. 2 cm vastag legyen), és még félórát állni hagyjuk.
4. A tetejét tojással megkenjük, és szezámmaggal megszórjuk, és 180C-n kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 20 g élesztő
- 600 g liszt
- 40 g olaj
- 1 csapott evőkanál só
- 1 db tojás
- 1 dl joghurt
Kenéshez:
- 1 tojás
- szezámmag
Elkészítés:
1. Az élesztőt a langyos-cukros tejben feloldjuk.
2. A lisztet, sót összekeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, olajat, tojást, majd a felfutatott élesztőt. Hagyjuk kellni kb. 1 óráig.
3. A tésztát nyolc részre osztjuk, és zsemléket formálunk belőle (kb. 2 cm vastag legyen), és még félórát állni hagyjuk.
4. A tetejét tojással megkenjük, és szezámmaggal megszórjuk, és 180C-n kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)