Amerikában ettem fudge-t, akkor azonban fogalmam sem volt miből készül vagy hogyan. Mostmár tudom, hogy sok vaj és rengeteg cukor az alapja (de azért még finom :)).
Most mogyoróvajas változatott készítettem, de lehet csokisat, vanílilásat és még ki tudja hány félét. Kb. 5 perc alatt el lehet készíteni, sütés nélkül, és mindössze 3 hozzávalóra van szükség. Finom édesség, de akár gasztroajándéknak is kiváló.
Hozzávalók:
- 250 g mogyoróvaj
- 230 g vaj
- 460 g porcukor (igen ennyi!)
Elkészítés:
1.A mogyoróvajat és a vajat összeolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukrot.
2. Egy alufóliával kibélelt (kb. 20x20 cm) tepsibe simítjuk, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük dermedni.
Én is elkészítettem, nagyon finom! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésNincs mit, örülök, hogy ízlett :)
VálaszTörlés