2013. március 17., vasárnap

Kanelbullar -svéd fahéjas csiga

Ez a recept is svéd, mint a semla és a kladdkaka. A másik nagy kedvencem. Magyarul fahéjas csiga kardamommal. A kardamom teszi igazán különlegessé.  A receptet itt találtam.
svéd fahéjas csiga recept

Hozzávalók:

Tésztához: (kb.25 darabhoz)
  • 25 g élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 75 g vaj
  • 50 g cukor
  • 1 teáskanál kardamom
  • 7 dl (kb. 40 dkg) liszt
Töltelék:
  • 50 g vaj
  • 50 g cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Kenéshez:
  • 1 tojás
Szóráshoz:
  • jégcukor

Elkészítés:
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat felolvasztjuk. A lisztet, cukrot, kardamomot összekeverjük, majd összegyúrjuk az élesztős tejjel, és a vajjal. Fél óráig kelni hagyjuk. Ezután kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra.
A puha vajat, cukrot, fahéjjat alaposan kikeverjük és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kikent tepsire tesszük és addig hagyjuk még kelni  amíg a sütő be nem melegszik. Ha a sütő bemelegedett 200 fokra a csigákat megkenjük a tojással, majd rászúrjuk a cukrot. 8-10 perc kell a csigáknak, ezután hagyjuk őket egy kicsit pihenni.
a képen a felét almával készítettem. Annak a receptje is jön hamarosan.




Éjszakai kelesztéssel is el lehet készíteni. Ez esetben a tésztát gyúrjuk be, és még formázatlanul tegyük be a hűtőbe. Reggel formázzuk, majd süssük meg.

3 megjegyzés:

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...