A nyuszis torta utám, most jön a nyuszis pogácsa. A neten láttam hasonlót, de az inkább sós keksz volt mint pogácsa. A bevált pogácsa recept az alapja. Nagyon aranyos lett, és persze finom. :)
A szemeket egész borssal készítettem, de evés előtt érdemes leszedni...
Kiváló húsvéti finomság!
Hozzávalók:
1,5 dl tej
5 dkg élesztő
1 tojássárgája
25 dkg vaj
1 kis doboz tejföl
1 ek. só
Kenéshez:
1 tojásfehérje
Szórás:
sajt
egész bors
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjúk. 30 percig pihentetjük majd kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra. Pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk, 2 db körből lesz egy nyuszi. Minden második kört egy éles késsel félbe vágunk, ezután kicsit megformázzuk őket, hogy még jobban hasonlítsanak egy nyuszifülre. A pogácsákhoz hozzányomkodjuk a füleket, majd megfordítjuk, hogy ne látszon az illesztés. Tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk sajttal és feketeborssal szemeket teszünk a nyuszikra. 190 fokon légkeverésen, vagy 200 fokon alul-felül sütésen megsütjük (kb. 12-15 perc)
A szemeket egész borssal készítettem, de evés előtt érdemes leszedni...
Kiváló húsvéti finomság!
Hozzávalók:
1,5 dl tej
5 dkg élesztő
1 tojássárgája
25 dkg vaj
1 kis doboz tejföl
1 ek. só
Kenéshez:
1 tojásfehérje
Szórás:
sajt
egész bors
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjúk. 30 percig pihentetjük majd kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra. Pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk, 2 db körből lesz egy nyuszi. Minden második kört egy éles késsel félbe vágunk, ezután kicsit megformázzuk őket, hogy még jobban hasonlítsanak egy nyuszifülre. A pogácsákhoz hozzányomkodjuk a füleket, majd megfordítjuk, hogy ne látszon az illesztés. Tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk sajttal és feketeborssal szemeket teszünk a nyuszikra. 190 fokon légkeverésen, vagy 200 fokon alul-felül sütésen megsütjük (kb. 12-15 perc)
Tündériek! Édes kelt tésztával is el tudom képzelni!:-))
VálaszTörlés