Egyre jobban várom a húsvétot. Pihenés, haza utazás, és még sorolhatnám miért. Már hetek óta elkezdtem nyuszis dolgokat sütni,és egyre több húsvéti recept került fel a blogra, mert már a gondolat, hogy mindjárt húsvét, felvidít. Most a megszokott kenyér készült el nyúl formában. :)
Az egyik lesz a hasa. A második harmadot megint ketté osztjuk. Az egyik félből lesz a feje és az pofija.
A másik félből készítsük el a fülét. A harmadik harmadot osszuk megint három felé. Ebből kettő lesz a lába, a másik pedig a két keze. Szemnek mazsolát használjuk. A füleket pedig éles késsel vágjuk egy kicsit be. Hagyjuk megint kelni egy fél órát.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1.35 dl víz
- 10-12 dkg öregtészta
- 5 g élesztő
- 1 teáskanál só
- (1 csipet aszkorbinsav)
Az egyik lesz a hasa. A második harmadot megint ketté osztjuk. Az egyik félből lesz a feje és az pofija.
A másik félből készítsük el a fülét. A harmadik harmadot osszuk megint három felé. Ebből kettő lesz a lába, a másik pedig a két keze. Szemnek mazsolát használjuk. A füleket pedig éles késsel vágjuk egy kicsit be. Hagyjuk megint kelni egy fél órát.
így olyan gyönyörű, kár hogy sütés közben kicsit veszít a formájából. |
Nagyon aranyos lett :)!
VálaszTörlésKérlek, nézz be hozzám, megvan a Blogkóstoló sorsolás eredménye, amiből kiderül, ki lesz a párod. Köszi szépen!
Hani
De aranyos!! Nagyon klassz, hogy bemutattad részletesen, hogyan készült! Én biztos csak nézegetném, kinek van szíve felvágni egy ilyen kis nyuszit!? :)))
VálaszTörlés