2013. március 22., péntek

Nyuszi kenyér

Egyre jobban várom a húsvétot. Pihenés, haza utazás, és még sorolhatnám miért. Már hetek óta elkezdtem nyuszis dolgokat sütni,és egyre több húsvéti recept került fel a blogra, mert már a gondolat, hogy mindjárt húsvét, felvidít. Most a megszokott kenyér készült el nyúl formában. :)

nyuszi alakú kenyér


Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1.35 dl víz
  • 10-12 dkg öregtészta
  • 5 g élesztő
  • 1 teáskanál só
  • (1 csipet aszkorbinsav)
A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót és az aszkorbinsavat, majd összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel. Szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük (45-50 perc). Ezután a tésztát három felé osztjuk.
nyuszi alakú kenyér
 Az egyik lesz a hasa. A második harmadot megint ketté osztjuk. Az egyik félből lesz a feje és az pofija.

nyuszi alakú kenyér
 A másik félből készítsük el a fülét. A harmadik harmadot osszuk megint három felé. Ebből kettő lesz a lába, a másik pedig a két keze. Szemnek mazsolát használjuk. A füleket pedig éles késsel vágjuk egy kicsit be. Hagyjuk megint kelni egy fél órát.
nyuszi alakú kenyér

nyuszi alakú kenyér
nyuszi alakú kenyér
így olyan gyönyörű, kár hogy sütés közben kicsit veszít a formájából.

Sütőzacskóban, vagy jénaiban süssük meg, hogy finom ropogós legyen. Hideg sütőbe helyezzük, majd kapcsoljuk fel 235 fokra. Kb. 40 perc alatt sül meg.
nyuszi alakú kenyér
Második alkalommal amikor készítettem, elégé megkelt, így sajnos kicsit elvesztette az alakját.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos lett :)!
    Kérlek, nézz be hozzám, megvan a Blogkóstoló sorsolás eredménye, amiből kiderül, ki lesz a párod. Köszi szépen!
    Hani

    VálaszTörlés
  2. De aranyos!! Nagyon klassz, hogy bemutattad részletesen, hogyan készült! Én biztos csak nézegetném, kinek van szíve felvágni egy ilyen kis nyuszit!? :)))

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...