Nagybátyám szülinapjára készült ez a torta. Ebből a receptből indultam ki, de végül is teljesen átalakítottam, mivel nem kaptam gyümölcskocsonyaport. A torta nagyon barackos, és nem túl édes. :)
Hozzávalók:
piskótához:
Hozzávalók:
piskótához:
- 6 tojás
- 6 csapott evőkanál cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- sárgabaracklekvár
- 3 dl hulala (vagy habtejszín)
- 3 dl összeturmixolt sárgabarack (kb. 10-12 db)
- 3-4 szem sárgabarack apróra vágva
- 20 g zselatin
- 1.5 dl víz
- 2 evőkanál cukor (ha habtejszínt használunk, akkor több)
Díszítés:
- sárgabarack
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Óvatosan belekeverjük a lisztet, és a tojásfehérjét is. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. A piskótát 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk, baracklekvárral megkenjük. Az első csíkot feltekerjük, majd e köré tekerjük a többit is.
A sárgabarackokat leforrázzuk, és lehúzzuk a héját. Összeturmixoljuk. (Annyi kell hogy 3 dl legyen)( A zselatint a vízzel elkészítjük a hátoldali leírás alapján. A hulalát felverjük, összekeverjük az összeturmixolt barackkal, cukorral, és az apróra vágott barackot. A langyosra hűlt zselatint is belekeverjük, és a piskótára simítjuk. Hagyjuk a krémet a hűtőben megszilárdulni.
Nagyon jól néz ki ! Finom lehetett , nagyon szeretem a gyümölcsös krémet ! Szerintem a piskóta hozzávalónál kétszer írtad a cukrot szerintem az egyik a liszt nem? Bocsi!
VálaszTörlésBoldog szülinapot az ünnepeltnek!