A megszokott almás pite tésztájával készítettem a cseresznyés pitét, mivel most igen sok cseresznyénk van. :)
Hozzávalók:
Töltelék:
Tetejére:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 kis doboz tejföl (175 g)
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 1 kg cseresznye
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- ízlés szerint cukor (én nem használtam)
Tetejére:
- 1 tojássárgája vagy a maradék tojásfehérje
A puha vajat, a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral, és csipet sóval elkevert lisztet, végül pedig a tejfölt. Jól összedolgozzuk majd, fél órára hűtőbe tesszük.
Addig a cseresznyét kimagozzuk. A tésztát kiszedjük a hűtőből, kétfelé szedjük, és kinyújtjuk. Az első lapot kivajazott-kilisztezett tepsibe helyezzük, majd megszórjuk két evőkanál zsemlemorzsával. Erre rászórjuk a cseresznyét, és ha szeretnénk meghintjük cukorral. A tetejét ismét megszórjuk két evőkanál zsemlemorzsával. A második tésztát is kinyújtjuk, és a tetejére helyezzük. A süteményt villával megszúrkáljuk, tojással megkenjük, és 180 fokon 40 perc alatt megsütjük.
Szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlés