A blogkóstoló 10. fordulóján Gasztrobaráthot kaptam páromul. A blogján rögtön erre a sütire esett a választásom, már csak a neve miatt is. Nagyon egyszerű süti. Egy éjszakát pihentetni kellett, amit először nem olvastam, és én aznapra terveztem a sütit, de nem baj másnap is gyorsan elfogyott. Főleg a gyerekeknek ízlett, mert elég édes. :)
Hozzávalók
Az alaphoz
Hozzávalók
Az alaphoz
- 6 tojás
- 15 dkg poruckor
- 2 csomag epres pudingpor
- 2 ek liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg poruckor
- 2 tojás sárgája
- 1 kupica rum
- A habhoz
- 2 tojás fehérjéje
- 10 dkg porcukor
- fahéj, kakaópor
A krémhez a vajat megpuhítjuk a mikróban, kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a rumot is. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. (Eredetileg gőz fölött kellett volna, de én az kihagytam) A krémet, majd a habot a sütire simítjuk és megszórjuk fahéjjal/kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)