A barbi torta készítése nem egyszerű, de ha kipróbáljátok rájöttök, hogy annyira nem is bonyorult.
Hozzávalók:
- 8 tojásos piskóta kerek tortaformában sütve
- 6 tojásos piskóta kuglóf formában sütve
krém: (dobostorta krém)
- 10 tojás
- 500 g cukor (én 400g tettem bele)
- 5 ek kakaó
- 250 g étcsoki (én 300 g tettem bele, ebből 100 g epres csoki volt.)
- rum ízlés szerint
- 500 g vaj
- 700 g marcipán + porcukor
- színezék
- 2 dl hulala
Két piskótát sütünk. Egy kereket, és egyet a kuglóf formában.
A krémhez a tojást és a cukrot felhabosítjuk. Vízgőz fölött addig kevergetjük, amíg felforrósodik, de nem forr. Hozzáadjuk a csokit, kakaót, ízlés szerint rumot. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára. Ha már kihűlt hozzáadjuk a puha vajat, és robotgéppel habosra keverjük.
A marcipánt megszínezzük, és porcukorral összegyúrjuk, hogy ne legyen ragadós. Kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortát. Az illesztéseket felvert hulalával takarjuk el, valamint az alját is díszíthetjük vele.
Nagyon csini lett! :) BÚÉK Neked. :)
VálaszTörlésKöszöm. BUÉK neked is :)
TörlésJó nagy tortád lett, Manóka! És nagyon "csajos" ezzel az élénk pink színnel!
VálaszTörlésEl tudom képzelni, milyen finom volt!