Nagyon finom, még így is, hogy nem igazán kelt meg. A sajtmáz nagyon jól feldobja. Azt hiszem még fogok készíteni hasonlót, de akkor jobban fogok figyelni az élesztőre.
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 2 és 1/4 bögre liszt
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál olaj
- fél élesztő
- csipet só
- fél bögre tej
Töltelék:
- 3/4 bögre lekvár
- 2 evőkanál puha vaj
- 1/3 (85g) bögre sajtkrém
- 1/3 bögre porcukor
- 2 evőkanál puha vaj
- 1 csomag vaníliáscukor
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, cukrot, sót összekeverjük. Hozzáadjuk a tejben felfutatott élesztőt, tojást és olajat. Összegyúrjuk, majd hagyjuk duplájára kellni. Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastag téglalap alakú formára.
Oszlassuk el rajta a puha vajat, majd a lekvárt. (Én két féle lekvárt használtam: barack és szilva) Tekerjük fel a szélesebb oldala felől.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyjuk duplájára kellni. Süssük meg 180 fokon kb. 25 perc alatt.
A mázhoz keverjük össze a hozzávalókat egy robotgép segítségével. A meleg csigákat spricceljük meg a mázzal.
Ügyes vagy Manóka! Én inkább rózsáknak látom őket, mint csigáknak - nagyon szépek. És biztos nagyon finomak voltak.
VálaszTörlés