2014. február 13., csütörtök

Lekváros csiga sajtkrém mázzal

Gondolkoztam feltegyem-e ezt a receptet. Az igazság az, hogy kicsit el rontottam a csigákat, mert valamilyen oknál fogva nem futott fel rendesen az élesztő. Végül úgy döntöttem felteszem, mert nem a receptben, hanem az élesztőmben volt a hiba. A receptet egyébként itt találtam.
Nagyon finom, még így is, hogy nem igazán kelt meg. A sajtmáz nagyon jól feldobja. Azt hiszem még fogok készíteni hasonlót, de akkor jobban fogok figyelni az élesztőre.

barack lekváros csiga

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 2 és 1/4 bögre liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • fél élesztő
  • csipet só
  • fél bögre tej

Töltelék:

  • 3/4 bögre lekvár
  • 2 evőkanál puha vaj
Máz:

  • 1/3 (85g) bögre sajtkrém
  • 1/3 bögre porcukor
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 1 csomag vaníliáscukor

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, cukrot, sót összekeverjük. Hozzáadjuk a tejben felfutatott élesztőt, tojást és olajat. Összegyúrjuk, majd hagyjuk duplájára kellni. Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastag téglalap alakú formára.


 Oszlassuk el rajta a puha vajat, majd a lekvárt. (Én két féle lekvárt használtam: barack és szilva) Tekerjük fel a szélesebb oldala felől.


Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyjuk duplájára kellni. Süssük meg 180 fokon kb. 25 perc alatt. 
A mázhoz keverjük össze a hozzávalókat egy robotgép segítségével. A meleg csigákat spricceljük meg a mázzal. 


1 megjegyzés:

  1. Ügyes vagy Manóka! Én inkább rózsáknak látom őket, mint csigáknak - nagyon szépek. És biztos nagyon finomak voltak.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...