Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
Töltelék:
- 200g túró
- 5 ek cukor
- fél citrom reszelt héjja és leve
- 320g barack (konzerv, befőtt)
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojássárgáját, és összegyúrjuk. A tésztát hűtőben pihentetjük legalább fél óráig. Ezután kinyújtjuk (célszerű két fólia közt mivel úgy könnyebb felemelni illetve nem ragad,szakad annyira).Egy 25cm-s kivajazott-kilisztezett piteformába helyezzük. A túrót egy villával áttörjük, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és levét. Belekeverjük a cukrot, végül rakjuk bele a kockára vágott gyümölcsöket is. Ráöntjük a tésztára, és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Mást gyümölccsel is elkészíthetjük (áfonya, málna, meggy). Ha van friss barackunk azzal is kipróbálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)