Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 500 g darált hús (marha)
- 1 közepes hagyma
- só, bors, paprika (ízlés szerint)
- 1 doboz (240 g) hámozott paradicsom konzerv (apróra vágva)
- 1 üveg paradicsomszósz (dolmio)
- 5 dl alaplé (1 húsleveskocka + 5 dl víz)
- 7.5 dl víz
- 500 g tészta
- 150 g cheddar sajt
- 1 paradicsom
- 2 darab újhagyma.
Az olajon megpíritjuk a darálthúst, és az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a hámozott felszeletelt paradicsom konzervet, majd a paradicsomszószot. Ráönjük az alaplét, és a vízet, és beleöntjük a tésztát. Rátesszük a fedőt, és kb. 15 percig főzzük néha belekevergetve, amíg a tészta meg nem puhul. Ezután megszórjuk a reszelt cheddar sajttal, és visszetesszük rá a fedőt 1-2 percre, hogy megolvadjon a sajt. Az apróra vágott paradicsommal és újhagymával tálaljuk.
De szép színes, nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
VálaszTörlésManócska! Nicsak, hogy megújultál! Alig találtam ide. :)
VálaszTörlésNagyon jó a sajtburgeres recepted!
Manócska, nicsak, hogy megújultál! Alig találtam ide. :)
VálaszTörlésNagyon jó ez a sajtburger recepted!