A sós muffin gondolatától sokáig kirázott a hideg. Nem véletlen, hisz egyszer már próbálkoztunk vele, és akkor a végeredmény nem lett valami jó, feltételezhetően a benne lévő konzerv gomba miatt. Most azonban újra kisérletet tettem vele, mert szívesen ettünk volna valami sósat. Erre a snidlinges receptre esett a választásom, mert minden volt itthon hozzá, na meg szeretem is a snidlinget. Gyorsan elkészült, a végeredmény pedig csodás lett, és szerintem többször lesz még nálunk sós muffin.
Hozzávaló (12 db muffinhoz):
- 280 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikrabóna
- 25 g sajt
- 35 g snidling (egy nagy maréknyi)
- 1 nagy tojás
- 2 dl tejföl
- 1 dl joghurt
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
- A lisztet, szódabikarbónát, sütőport, reszelt sajtot, és snidlinget egy tálban összekeverjük.
- A tojást, tejfölt, joghurtot, és olajat robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket.
- A muffinformákba muffinkapszlikat teszünk, és a tésztát 12 felé osztjuk.
- 200C°-on 20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)