Már régóta tervezem, hogy
sütök kürtöskalácsot. Sok receptet néztem, de végül ez a videó alapján készült.
Én sütés utána kettőt próbából megforgattam dióban. Sütés után érdemes még
egyszer megforgatni cukorban, mert különben nem lesz elég édes. Mindenkinek
ajánlom. Egyáltalán nem bonyolult. Meg is lepődtem milyen egyszerű. Máskor is
elkészítem az biztos. Én kenyérsütőgéppel dagasztottam, de természetesen lehet
kézzel is.
Fahéjas |
Dió |
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt (én tönkölyt használtam, de jó a sima is)
- 5 dkg cukor
- ½ Csomag szárított élesztő
- 0.8 dl víz
- 1 tojás
Elkészítés
A lisztet egy tálba tesszük és a közepébe
mélyedést alakítunk. Beleönjük a langyos vízet majd beleszorjuk az élesztőt.
Hozzáadjuk a cukrot és végül a tojást. A tésztát összegyúrjuk, majd 1 órát kellni hagyjuk.
Addig a sörös dobozokat elöblítjük és alufóliával
bevonjuk.
A tésztát 4 részre osztjuk hosszú 70-80 cm rudat
sodrunk belőle és lelapítjuk, hogy 1 cm széles legyen.
A sörös dobozokat olajjal megkenjük, majd a
tésztát rátekerjük, úgy hogy 0,5 cm közöket hagyunk.
Ez után meggörgetjük, hogy a közök eltűnjenek és a
tészta mindenhol egyenletesen vastag legyen
Megkenjük olajjal és fahéjas cukorban
megforgatjuk.
Tepsibe fektetjük és 180 fokon 12 percig sütjük.
Azt hiszem ez lesz a kiválasztott a Blogkóstolóra, mert olyan rég készülök, de még soha nem sütöttem:-)
VálaszTörlésNagyon szépek!
Szia!
VálaszTörlésJól döntöttél. Nem fogod megbánni. Érdemes kipróbálni. :) Húgom azóta is emlegeti, mióta megsütöttem. :)