Nem is bonyolult kandírozott narancsot készíteni. Mivel még
sohasem készítettem, ezért csak egy kis adaggal próbáltam ki. Nagyon finom
lett. A nosaltyn találtam ezt a receptet. Külön tetszett, hogy nem kellett a
fehér részt eltávolítani. Kicsit féltem, hogy keserű lesz, de szerencsére nem
lett. Én a végén nem forgattam meg porcukorban, mert így is elég édes lett.
Hozzávalók:
- Narancshéj
- cukor
Elkészítés:
A
narancsokat nagyon alaposan megmossuk, majd megpucoljuk. Vékony csíkokra
vágjuk, és egy éjszakára vízbe áztatjuk.
Másnap
leöntjük a vizet, és egy másik adag vízzel elkezdjük főzni. Felforraljuk, majd
leszűrjük.
Lemérjük a
héjakat, majd hozzáadjuk a súlyának megfelelő kristálycukor háromnegyedét.
Felöntjük,
annyi vízzel amennyi ellepi, és ismét feltesszük főni. Forráskor leszűrjük, de úgy hogy a cukros lé
is megmaradjon.
A levet
feltesszük főni. Ha a cukros lé fele elpárolgott, újra hozzáadjuk a narancshéjakat.
Ismét felforraljuk és leszűrjük.
A cukros lé
felét megint elfőzzük, majd hozzáadjuk a narancshéjakat és a súlyának megfelelő
kristálycukor nyolcadát.
Ha felforrt
lejjebb vesszük a lángot és addig főzzük, amíg a cukor kristályosodni nem kezd.
Közben folyamatosan kevergessük!
Ha a cukor
elkezdet kristályosodni elzárjuk a lángot, és addig kevergetjük amíg langyos
nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)