A család nagyon nagy kedvence a sajtos kifli. Ebből
bármikor, bármennyi elfogy nálunk. Most egy kicsit felturbóztam a hagyományos
receptet. Nekem jobban ízlik, mint az eredeti. Most csak a kiflik negyedét
csináltam ilyenre, de következőre már legalább a fele adagba teszek sajtkrémet
és sonkát.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dl tej
- 2 dl olaj
- 1 evőkanál só
- 1 élesztő
- Lapos evőkanál cukor
Töltelék:
- 20 db kocka sajt
- 10 szelet sonka
Tetejére:
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt
2 dl langyos tejben felfuttatjuk, amelyben előzőleg feloldottuk a cukrot. A
lisztet a sóval összekeverjük,majd az olajjal, a maradék tejjel és felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Legalább hagyjunk
neki fél órát, de egy óra sem árt neki.
Ha a tészta
megkelt öt részre szedjük és cipókat formálunk belőle. A cipókat kinyújtjuk, és
16 felé vágjuk (mint egy pizzát)
majd a vastagabb felébe egy negyed kocka
sajtot teszünk és egy nyolcad sonkát. A tojássárgáját a tejföllel elkeverjük és
a kiflik tetejét megkenjük vele, majd reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokon
alul-felülsütéssel kb. 20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)