Húgom kedvence az áfonyás pite, és az ő kívánságára készült most miniben. Ezeket a piteformákat nemrég kaptam, és most használtam őket először (de nem utoljára :)).
Hozzávalók: (2 darab 13 cm átmérőjű formához)
töltelék:
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva negyed órára a hűtőbe tesszük. Ezután két részre osztjuk és folpackok között kinyújtjuk. A formába igazítjuk és a lelógó széleket levágjuk és, ha szükséges a vékonyabb részeket pótoljuk vele. Babot vagy rizst használunk nehezéknek, és 180 fokon 10 percig sütjük.
Ezután levesszük a nehezéket, és még 5 percig sütjük.
A töltelékhez a tejfölt, tojást és cukrot összekeverjük. A kész pitékbe tesszük az áfonyát, majd ráöntjük a szószt. Addig sütjük, amit meg nem szilárdul a krém (kb. 25 perc)
Hozzávalók: (2 darab 13 cm átmérőjű formához)
- 90 g liszt
- 60 g margarin
- 10 g porcukor
töltelék:
- 1.5 dl tejföl
- 1 tojás
- 10 dkg áfonya
- Cukor (ízlés szerint)
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva negyed órára a hűtőbe tesszük. Ezután két részre osztjuk és folpackok között kinyújtjuk. A formába igazítjuk és a lelógó széleket levágjuk és, ha szükséges a vékonyabb részeket pótoljuk vele. Babot vagy rizst használunk nehezéknek, és 180 fokon 10 percig sütjük.
Ezután levesszük a nehezéket, és még 5 percig sütjük.
A töltelékhez a tejfölt, tojást és cukrot összekeverjük. A kész pitékbe tesszük az áfonyát, majd ráöntjük a szószt. Addig sütjük, amit meg nem szilárdul a krém (kb. 25 perc)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)