Nagyon szeretem a Charlotte tortákat: Nemcsak mutatósak,
hanem finomak is. Most barackos-túrós változatban készítettem, de még biztos ki
fogok próbálni új ízeket. A lényege hogy egy tálat kiteszünk
piskótatekercsekkel és megtöltjük valamilyen krémmel. Fontos, hogy a krém erős
legyen és megtartsa az alakját. Nem konkrét receptet néztem, hanem csak úgy
kigondoltam mit szeretnék beletenni. A krém egy kicsit több lett. Lehet, hogy
elég lett volna 2,5 dl tejszín, de inkább 3 dl írok, nehogy kevés legyen. Nem
lesz olyan nagy adag. Én először egy nagyobb tálba kezdtem el, de aztán
átpakoltam egy kisebbe.
A piskótatekercs receptjét innen vettem. Nekem ez a recept
nagyon bevált. Még a tojásokat sem kell szétválasztani, csak jó sokáig keverni
robotgéppel.
Hozzávalók:
A
piskótához:
- 6 tojás
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 6 púpozott evőkanál porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
A piskóta
kenéséhez:
- 300-350 g baracklekvár
A
töltelékhez:
- 250 g túró
- 1 dl tej
- 2 teáskanál zselatin
- 6 felezett konzerv barack
- 3 dl tejszín
- 10 dkg cukor (ízlés szerint)
- habfixáló (ha szükséges)
Elkészítés:
A tojásokat
a robotgép legmagasabb fokozatán 20 percig verjük, amíg viszonylag kemény habot
nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, és a liszttel elkevert sütőport. 230
fokon kezdjük sütni, de 5 perc után visszavesszük 175 fokra, és még így sütjük
10 percig. Még melegen vizes konyharuhába tekerjük. Ha kihűlt óvatosan
kicsavarjuk és megkenjük baracklekvárral. Megint feltekerjük és felszeleteljük.
Egy tálat fóliával kibélelünk és szorosan egymás mellé pakoljuk a
piskótatekercseket.
A krémhez a
tejszínt kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a barackkal és a cukorral.
A tejet két teáskanál zselatinnal felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tejszínt összekeverjük a túróval, majd
hozzáadjuk a tejet.
A kész
krémet a piskótatekercses tálba simítjuk, majd pár óráig hagyjuk dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)