Húsleves volt a hétvégén és maradt egy csomó cérnametélt. Ennek a felhasználására készült a vargabéles. A deszert.eu receptjét készítettem, annyit változtattam, hogy nem tettem bele vajat és kihagytam a rétestésztát, mert itt nem nagyon lehet kapni. Tortaformába sütöttem, hogy jobban nézzen ki. Ha van epretek, mindenképp készítsétek el az eperszószt hozzá, mert isteni! Ha nem készítetek hozzá eperszószt, akkor tehetek a vargabélesbe egy kicsit több cukrot. :)
Hozzávalók: (20 cm tortaformához)
Az eperöntethez:
Hozzávalók: (20 cm tortaformához)
- 300 g (kész) cérnametélt
- 350 g túró (félzsíros)
- 50 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 ml tejföl
- 2 db tojássárgája
- 2 db tojásfehérje
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 marék mazsola
- 390 g eper
- 90 g kristálycukor
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a cukor felével, vaníliás
cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt, a citromhéjat, a mazsolát és a tésztát.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A
tortaformát/tepsit kivajazzuk.
170 fokon 40-50 percig sütjük.
Amíg sül elkészítjük az epermártást. Az epret összefőzzük a cukorral
alacsony hőfokon. Közben folyamatosan kevergetjük. Addig főzzük, amíg darabos
szószt nem kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)