2013. január 29., kedd

Fekete fehér süti - A maradék mézeskalács elhasználása

Még mindig maradt mézeskalács. Ez a süti az utolsó adagból készült. Az ötlet több süti adta (igazából ugyan olyanok voltak, kicsit másképp elkészítve. Ez és ez a recept adta az ihletet) de kicsit átalakítottam. Például nem tettem bele kókuszt, mert szerintem az annyira nem passzol a mézeskalácshoz. Nagyon jól sikerült. A tetejét sima csokival is bevonhatjuk, de én most ki akartam próbálni ezt a fajta bevonatot. (mivel még volt kb. 2-3 evőkanálnyi tejszín, ezért azt tettem a mázba, mivel ez több volt mind az írt tej ezért nekem nem szilárdult meg teljesen hanem krémesebb maradt, de szerintem ez még dobott is rajta:))
Sütés nélküli süti recept mézeskalácsból

Hozzávalók:
Alj:

  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 tojás
  • 25 dkg darált mézeskalács
  • 10 dkg dió
  • 1 ek. tej

Krém:

  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag főzés nélküli puding
  • 10 dg porcukor (ha a puding nem cukrozott akkor 15 dkg)
  • 1 dl tejföl/tejszín

Tetejére:

  • 10 dkg vaj
  • 2 ek. kakaó
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek. tej


Elkészítés:
A margarint megolvasszuk a cukorral, és a kakaóval. Hozzákeverjük a tojást, és megvárjuk, amíg kicsit besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a mézeskalácsot a diót, és ha szükséges, a tejet is. Egy 20*20 tepsibe nyomkodjuk (nekem nem volt ilyenem ezért egy nagyobb őzgerincben készítettem.)
A krém hozzávalóit robotgéppel összekeverjük és az alapra simítjuk.
A mázhoz a hozzávalókat hólyagosra főzzük és 2-3 percig forraljuk. 5 perc hűlés után kenhetjük is a sütire.

2 megjegyzés:

  1. Ötletes módja a maradék mézeskalács eltüntetésének! Nálunk sajna egy darab sem maradt (szépen leeszegettük a fáról...), pedig szívesen megkóstoltam volna a sütidet. Mézes puszedliből is elkésízethtő?

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Szerintem puszedliből is el lehet készíteni. CSak talán egy kicsit több fog fog kelleni, mint mézeskalács. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...