2013. április 26., péntek

Eper sorbet

Nagyon szép az idő, úgyhogy most kezdődik a fagyi szezon. Már egy ideje van fagyi gépem  és készült is benne sok-sok finom fagyi, de eddig még nem kerültek fel a blogra. Most épp itt az ideje. Az eper gombóc után itt egy újabb recept az eperszezonra. :)
eper sorbet


Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 1 dl víz
  • 8 dkg cukor
  • fél citrom leve

Elkészítés:

A vizet a cukorral feltesszük főni, és addig melegítjük amíg a cukor fel nem oldódik. Az epret összeturmixoljuk a cukorsziruppal, majd hozzáadjuk a citromlevet. Fagylaltgépben, vagy fagyasztóban, félóránként átkeverve, megfagyasztjuk.
eper sorbet

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem az eperszezont:)Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Roppant finom lehetett! Ide is juttathatnál, mert nincs fagyigépem! :-))

    VálaszTörlés
  3. De szép színe van! Finom lehetett, elvégre itt a nyár :)

    VálaszTörlés
  4. Fagyigép nélkül is elkészítheted. én is készítettem már egyszer sorbetet gép nélkül (akkor még nem volt meg), kicsit fagyosabb lett az allaga, de ugy is nagyon finom volt. Kicsit macerasabb. kb 30 percenkent meg kell kevergeni, amig meg nem fagy.. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...