2013. április 13., szombat

Äppelbullar - svéd almás csiga

Még régebben készítettem el ezt a csigát, de valahogy még nem került fel a blogra. Egyszerűen nem győzőm feltenni a recepteket. Igen sok időt vesz igénybe a bejegyzések megírása, de igyekszem. Az äpplebullar egyébként a kannelbullar egyik változata, és be kell valljam nekünk jobban ízlik, mint a sima.
almás csiga

Hozzávalók:
5 dkg élesztő
10 dkg vaj
5 dl tej
10 dkg cukor
2 teáskanál kardamom
60 dkg liszt

töltéshez:
6 alma
1 evőkanál fahéj

Tetejére:
1 db tojás
jégcukor, vagy szeletelt mandula
almás csiga

Az élesztőt kevés langyos tejben futtassuk fel. Liszthez, cukorhoz, és kardamomhoz adjuk hozzá a maradék tejet, és a megolvasztott vajat, majd a felfuttatott élesztőt. Gyúrjuk össze, majd hagyjuk duplájára kelni (40-50 perc). Az almát pucoljuk meg és reszeljük le, majd keverjük össze a fahéjjal. A tésztát nyújtsuk ki kb. 20X50 cm-re.
almás csiga
Itt fele simán, fele almásan készült
Tegyük rá a fahéjas almát, majd tekerjük fel és vágjuk kb. 2 cm vastagra. Hagyjuk megint pihenni fél órát a tepsiben, majd kenjük meg tojással és szórjuk meg a cukorral vagy mandulával. 225 fokon 8-10 perc alatt süssük meg.
almás csiga

2 megjegyzés:

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...