Mondhatnám az is, hogy porszívó bonbon, mert a dammsugare svédül azt jelenti. De mivel az elég furán hangzana, ezért maradok inkább a bonbonnál. Svédországban sok helyen lehet kapni, és mivel apu és anyu nagyon szereti, ezért gyakran vesznek is. Nagymamám szülinapjára szerettem volna készíteni valamilyen bonbon. Ez a recept már régóta le volt mentve, mert egyszer már el akartam készíteni. A tésztát be is gyúrtam, amikor észrevettem, hogy körtés marcipán van itthon. Úgy voltam vele, hogy inkább készítek a tésztából kókuszgolyót, és a marcipánból valami mást. Ekkor készült a marcipánnal töltött keksz.
De most végre elkészült, és nagyon hasonlít az eredetihez. Egyszerű mégis mutatós. Mindenkinek nagyon ízlett, kivéve a húgomnak, aki meg sem kóstolta, mondván, hogy ő a boltit sem szereti, mert rumos.
Hozzávalók:
De most végre elkészült, és nagyon hasonlít az eredetihez. Egyszerű mégis mutatós. Mindenkinek nagyon ízlett, kivéve a húgomnak, aki meg sem kóstolta, mondván, hogy ő a boltit sem szereti, mert rumos.
Hozzávalók:
- 10-12 dkg vaj
- 30 dkg süti morzsa (piskóta, muffin stb.)
- 5 dkg porcukor
- 1 ek. rumaroma
- 2 ek. kakaó
Bevonáshoz:
A vajat és a sütimorzsát összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a rumaromát. (A cukor mennyiségét az is befolyásolhatja, hogy milyen édes a süti morzsánk) A kókuszgolyónál kicsit lágyabb masszát kell kapnunk.
Ezután folpackba csomagoljuk és kb. 2 ujjnyi vastagra sodorjuk. A marcipánt porcukrozott felületen kinyújtjuk (kb. 3X olyan szélesnek kell lennie, mint a rudaknak), majd a rudakat beletekerjük a marcipánba. (nekem több rudam lett, mert így egyszerűbb volt folpackba csomagolni)
A marcipánnal bevont rudakat felvágjuk, majd mindkét végüket olvasztott csokoládéba mártjuk, és hagyjuk megdermedni.
- 25) dkg zöld marcipán (vagy egyszerű marcipán + színezék)
- porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
A vajat és a sütimorzsát összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a rumaromát. (A cukor mennyiségét az is befolyásolhatja, hogy milyen édes a süti morzsánk) A kókuszgolyónál kicsit lágyabb masszát kell kapnunk.
Ezután folpackba csomagoljuk és kb. 2 ujjnyi vastagra sodorjuk. A marcipánt porcukrozott felületen kinyújtjuk (kb. 3X olyan szélesnek kell lennie, mint a rudaknak), majd a rudakat beletekerjük a marcipánba. (nekem több rudam lett, mert így egyszerűbb volt folpackba csomagolni)
A marcipánnal bevont rudakat felvágjuk, majd mindkét végüket olvasztott csokoládéba mártjuk, és hagyjuk megdermedni.
De jó ez a bonbon! Ezt a receptet elmentem, mert én is el szeretném készíteni.
VálaszTörlésKöszönöm!
Érdemes elkészíteni, mert nagyon finom, és különleges :)
VálaszTörlésSzuper ötlet volt nekem muffin tető felhasználására és nagyon finom lett bár nem lett olyan szépen hengeres mint neked :)
VálaszTörlés