A család egyik kedven sütije az almás pite. Könnyű, finom, és nagyon almás. Ez az adag egy nagyobb méretű tepsire elég, de én sokszor csinálok másfélszeres adagot egy gáztepsiben. A recept a nosaltyról van találtam, viszont egy-két dolgot változtattam. Én megpárolom az almát, mivel nagymamám is megszokta, valamint fél kilóval több almát használok.
Hozzávalók:
Töltelékhez:
Megkenéshez:
A puha vajat, a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral, és csipet sóval elkevert lisztet, végül pedig a tejfölt. Jól összedolgozzuk majd, fél órára hűtőbe tesszük.
Az almás meghámozzuk, majd lereszeljük. Kissé megpároljuk, a cukorral, hogy kevesebb legyen a leve, majd ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.
A tésztát két felé szedjük, majd kinyújtjuk, és a tepsibe helyeztük.
Megszórjuk búzadarával, és az almát eloszlatjuk a tetején. Megint megszúrjuk búzadarával, majd ráhelyezzük a második kinyújtott lapot.
A tetejét villával megszurkáljuk, tojásfehérjével megkenjük, és 180 fokon 40 percig sütjük.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 kis doboz tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- pár ek. búzadara
Töltelékhez:
- 2 kg alma
- cukor(ízlés szerint)
- fahéj (ízlés szerint)
Megkenéshez:
- 1 tojásfehérje
A puha vajat, a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral, és csipet sóval elkevert lisztet, végül pedig a tejfölt. Jól összedolgozzuk majd, fél órára hűtőbe tesszük.
Az almás meghámozzuk, majd lereszeljük. Kissé megpároljuk, a cukorral, hogy kevesebb legyen a leve, majd ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.
A tésztát két felé szedjük, majd kinyújtjuk, és a tepsibe helyeztük.
Megszórjuk búzadarával, és az almát eloszlatjuk a tetején. Megint megszúrjuk búzadarával, majd ráhelyezzük a második kinyújtott lapot.
A tetejét villával megszurkáljuk, tojásfehérjével megkenjük, és 180 fokon 40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)