Keresztanyámnál ettem először ilyet, akkor tejfölösen készült. Később pizzásat is készített. Nemrég elkértem a receptet és el is készítettem. Igazából bármivel tölthetjük. Nem volt itthon kukorica, de ha tehetitek mindenképpen tegyetek rá, mert nagyon jó rajta. :)
recept innen
Hozzávalók:
Tésztához:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval A tésztát kb. fél óra alatt a duplájára kelesztjük, majd vékonyra nyújtjuk, úgy, hogy kb. 35-40 cm széles legyen. Paradicsomszósszal megkenjük, majd rászórjuk a többi hozzávalót is. Feltekerjük és a képen látható módon háromszögekre vágjuk. Hagyjuk kelni egy negyed órát, majd megkenjük a tetejét a tejföl és tojássárgája keverékével. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
recept innen
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 g élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 dl olaj
- fél ek. só
- paradicsom szósz
- 10 reszelt sajt
- 10 sonka kocka
- fél konzerv kukorica
- 1 ek tejföl
- 1 tojássárgája
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval A tésztát kb. fél óra alatt a duplájára kelesztjük, majd vékonyra nyújtjuk, úgy, hogy kb. 35-40 cm széles legyen. Paradicsomszósszal megkenjük, majd rászórjuk a többi hozzávalót is. Feltekerjük és a képen látható módon háromszögekre vágjuk. Hagyjuk kelni egy negyed órát, majd megkenjük a tetejét a tejföl és tojássárgája keverékével. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Ó, de nagyon finom lehet! Nagyon guszta!
VálaszTörlés