2013. május 19., vasárnap

Csokis körtés sütemény

Nagyon finom, mutatós sütemény. A tészta a csokoládénak köszönhetően kicsit ragacsos, brownie szerű és nagyon jól passzol a körtéhez. A recept a Dr. Oetker süteményes könyvből való. A recept eredetileg körtekonzervvel írta, de én inkább friss körtéből csináltam.
csokis körtés süti
Hozzávalók:
120 g étcsokoládé (vagy csokoládébevonó)
125 vaj
250 g liszt
4 csapott teáskanál sütőpor
200 g cukor
4 tojás
1,25 dl tejszín

Tetejére:
fél kiló körte (vagy körtekonzerv)
80 g étcsokoládé
1-2 teáskanál olaj
csokoládés körtés sütemény

A körtét meghámozzuk, és felszeleteljük. A csokoládét vízfürdőben felolvasszuk, majd hozzáadjuk a vajat is. Hagyjuk kihűlni. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is. A lisztet és a sütőport elvegyítjük, majd azt is hozzáadjuk. Végül alaposan összekeverjük a csokoládéval és vajjal. A tésztát egy 30*40 kikent tepsibe öntjük. A körtéket a tésztára fektetjük és 180 fokon fél óráig sütjük.
A spricceléshez a csokoládét felolvasszuk, majd 1-2 teáskanál olajat adunk hozzá, hogy csorgatható masszát kapjunk. A kihűlt süteményre teáskanál segítségével vékony csíkokat húzunk.
csokis körtés süti


2 megjegyzés:

  1. Finom lehet ez a süteményed (is) Manóka!
    Érdekes, hogy a körte valahogy kimarad a mi étkezésünkből, pedig szeretjük...

    VálaszTörlés
  2. Imádjuk a körtés sütiket! Nagyon jó!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...