Hihetetlenül finom és egyszerű. Az eredeti receptet a youtubon láttam ott 8 almás süti volt a neve, mivel 8 alma kellett bele, de azért a hozzávalóknál odatették zárójelben a 450 g-t. Én nem tudom, hogy ők milyen induri-pinduri almákat használta, mert nekem 4 alma is bőven elég volt, így átneveztem 4 almás sütire. :)
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 4 hámozott, felkockázott alma (kb. 450 g)
- 1 citrom leve
- fél evőkanál fahéj
- 200 g liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 3 tojás
- 200 g cukor (függ attól, hogy milyen édes az almánk)
- 125 g olvasztott vaj
- 1-2 ek. tej
- 1 evőkanál cukor a tetejére
Elkészítés:
- Vajazunk-lisztezünk ki egy 20x20 cm négyzet alakú tepsit, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Az almát forgassuk össze a fahéjjal, és egy citrom levével.
- Keverjük össze a lisztet, sütőport és cukrot, majd adjuk hozzá az olvasztot vajat és a tojásokat. Adjuk hozzá egy kevés tejet, ha szükséges.
- Keverjük hozzá az almát, majd osszuk el egyenletesen a tepsibe. Kb. 40 percig süssük (tűpróba!).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)