2014. november 29., szombat

Miranda muffin

A mindenki által ismert Miranda szelet kicsit más,modernebb formában .
A recept Andi konyhájából van.


miranda muffin

Hozzávalók:
  • 2 ek. liszt
  • 3 tojás
  • 3 ek. porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 dl olaj
Túró krém:
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  •  20 dkg túrót
  •  reszelt citromhéj
Tetejére:
  • 5 dl  szénsavas narancsos üdítő
  • 1 cs. vaniliás pudingpor
  • 1 ek. cukor
Elkészítés:
  1. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét és kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az olajat. A lisztet, kakaót és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojássárgájás-cukros keverékhez könnyed mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, és végül 2 részben finoman hozzáforgatjuk a lisztes keveréket. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A muffin tepsit kapszlikkal kibéleljük és belekanalazzuk a tésztát. Kb 15-20 perc alatt készre sütjük. (tűpróba)
  2. Hagyjuk kihűlni a muffinokat. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzá reszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a villával áttört túrót. 
  3. A pudingport egy kis pohárba rakjuk. Adunk hozzá kb. 3 ek cukrot és 2dl-t az üdítőnkből. Csomó mentesre keverjük. A maradék 3 dl üdítőt felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingporos keveréket és folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük.
  4. Habzsák segítségével rányomjuk a túrós krémet a kihűlt muffinokra, majd rácsorgatjuk a pudingot , nem forró, de nem is teljesen dermedt állapotban. 
  5. Hűtőbe tesszük, amíg a tető meg nem dermed.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...