2012. november 29., csütörtök

Madártej


Nagyon szeretem a madártejet. Isteni vaníliás krém és finom hab. J
A recept Horváth Ilona szakácskönyvéből származik.

Hozzávalók:

  • 1 1/5 l tej
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • ½ rúd vanília/ 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpos evőkanál liszt.
Madártej


A tojásfehérjéket három evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. Egy lábasban tejet forralunk és a csendesen fövő tejbe a felvert habból tojásnyi galuskákat főzünk. Ha jól felemelkedett a hab, megfordítjuk és a másik felét is fél percig főzzük. Szitára szedjük a megfőtt tojáshabot, hogy a tej lecsöpögjön.
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a lisztel, valamint hozzáadjuk a vaníliát. Felöntjük a tejjel és lassú tűzőn sűrűre főzzük. A kihűlt krémet üvegtálba tesszük és rámerjük a fehérjéket.
Madártej

Madártej

1 megjegyzés:

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...