2013. február 11., hétfő

Citromos keksz- a blogkóstolóra

A blogkostoló 7. fordulóján Timi blogját kaptam meg. Amikor nézelődtem a blogon és megláttam ezt a receptet rögtön tudtam, hogy el fogom készíteni. De voltak még receptek, amik nagyon tetszettek.
Általában eddig margarinnal készítettem a dolgokat. De miután úgy halottam, hogy a vaj sokkal jobb, gondoltam kipróbálom. Szóval ez az első "igazi" vajas keksz, amit készítettem. Azt, hogy jobb-e vajjal nem tudom, mert ahhoz el kellett volna készítenem margarinnal is. De egyszer mindenképpen sort kerítek a tesztre.
Egy kicsit változtattam az eredeti recepten, mert nem volt itthon narancs. Valamint véletlen nem olvasztottam fel a citromlével a vajat. De nem bántan meg! Sőt így legalább nem kellett egy órára hűtőbe tenni. Szóval szerintem felesleges felolvasztani. Nagyon finom, és gyors. A citromnak köszönhetően olyan frissítő.
citromos keksz


Hozzávalók:


  • fél dl citromlé
  • 170 g vaj
  • 150 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 240 g liszt
  • 1 kicsi tojás
  • 1 citrom lereszelt héja

  • citromos keksz

    Elkészítés
    A citrom héját lereszeljük, és a levét kinyomjuk. (Fél deci citromlére lesz szükségünk) A hozzávalókat összegyúrjuk. Negyed órára be lehet tenni a hűtőbe  de akár rögtön lehet formázni. A tésztából kis gombócokat formázunk, majd vékonyra letapogatjuk. 180 fokon kb. 12-15 percig sütjük. (nekem 12 kellett)

    Egyszerű citromos keksz

    6 megjegyzés:

    1. Én is most készítettem citromos kekszet, csak fele lisztet lecseréltem kukoricalisztre:) Nagyon finom lett:)

      VálaszTörlés
    2. :) ugy is biztos nagyon finom. Azt hiszem pont van is itthon kukorica liszt. Bar abbol tortillat tervezek kesziteni :)

      VálaszTörlés
    3. Fincsi lehet! Szeretjük a citromos dolgokat. :-))

      VálaszTörlés
    4. A vajtól ízesebb, omlósabb lesz a tészta. Használok néha margarint én is, de egyre többet vajat. Szerintem sokkal jobb is, finomabb is.
      Finomságos kekszet sütöttél!

      VálaszTörlés
    5. Köszönöm. Én is szeretem a citromos dolgokat, bár még nem nagyon sütöttem.
      Mostanában én is többször használok vajat (ha van itthon), de azért még margarint is szoktam valami nem annyira feltünő, de krémekbe sokkal jobb a vaj....

      VálaszTörlés
    6. Jó választás volt ez a keksz! Nem sok fakszni van vele, ugyanakkor nagyon finom kis rágcsálni való!

      VálaszTörlés

    Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

    Printfriendly

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...