2013. június 30., vasárnap

Áfonyás csiga - marcipánnal

Megint egy svéd recept következik. A tésztája megegyezik a kanelbullar tésztájával, de a töltelékében marcipán és áfonya van. Finom puha, mint a fahéjas csiga, de ízében más. :)

Áfonyás csiga


Hozzávalók:

Tésztához
  • 25 g élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 75 g vaj
  • 50 g cukor
  • 1 teáskanál kardamom
  • 7 dl (kb. 40 dkg) liszt
Töltelék:
  • 75 g vaj
  • 100 marcipán
  • 50 g porcukor
  • fél teáskanál kardamom
  • 100 g áfonya
  • 1-2 evőkanál keményítő
Kenéshez:
  • 1 tojás
Szóráshoz:
  • jégcukor

Áfonyás csiga

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat felolvasztjuk. A lisztet, cukrot, kardamomot összekeverjük, majd összegyúrjuk az élesztős tejjel, és a vajjal. Fél óráig kelni hagyjuk. Ezután kinyújtjuk téglalap formájúra, és kb. fél centi vastagságúra.
A puha vajat, cukrot, kardamomot, és marcipánt, robotgép segítségével összekeverjük, majd a tésztára kenjük. Rászórjuk az áfonyát, majd meghintjük a keményítővel. Ezután feltekerjük, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kikent tepsire tesszük és addig hagyjuk még kelni  amíg a sütő be nem melegszik. Ha a sütő bemelegedett 200 fokra a csigákat megkenjük a tojással, majd rászúrjuk a cukrot. 8-10 perc kell a csigáknak, ezután hagyjuk őket egy kicsit pihenni.
Áfonyás csiga

2 megjegyzés:

  1. utálom a marcipánt de a számba összefut a nyál :P

    VálaszTörlés
  2. Az áfonyát is imádom, a marcipánt is...nagyon szeretném ezeket a csigáidat!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...