Megint egy svéd recept következik. A tésztája megegyezik a kanelbullar tésztájával, de a töltelékében marcipán és áfonya van. Finom puha, mint a fahéjas csiga, de ízében más. :)
Tésztához:
- 25 g élesztő
- 2,5 dl tej
- 75 g vaj
- 50 g cukor
- 1 teáskanál kardamom
- 7 dl (kb. 40 dkg) liszt
- 75 g vaj
- 100 marcipán
- 50 g porcukor
- fél teáskanál kardamom
- 100 g áfonya
- 1-2 evőkanál keményítő
- 1 tojás
- jégcukor
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat felolvasztjuk. A lisztet, cukrot, kardamomot összekeverjük, majd összegyúrjuk az élesztős tejjel, és a vajjal. Fél óráig kelni hagyjuk. Ezután kinyújtjuk téglalap formájúra, és kb. fél centi vastagságúra.
A puha vajat, cukrot, kardamomot, és marcipánt, robotgép segítségével összekeverjük, majd a tésztára kenjük. Rászórjuk az áfonyát, majd meghintjük a keményítővel. Ezután feltekerjük, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kikent tepsire tesszük és addig hagyjuk még kelni amíg a sütő be nem melegszik. Ha a sütő bemelegedett 200 fokra a csigákat megkenjük a tojással, majd rászúrjuk a cukrot. 8-10 perc kell a csigáknak, ezután hagyjuk őket egy kicsit pihenni.
A puha vajat, cukrot, kardamomot, és marcipánt, robotgép segítségével összekeverjük, majd a tésztára kenjük. Rászórjuk az áfonyát, majd meghintjük a keményítővel. Ezután feltekerjük, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kikent tepsire tesszük és addig hagyjuk még kelni amíg a sütő be nem melegszik. Ha a sütő bemelegedett 200 fokra a csigákat megkenjük a tojással, majd rászúrjuk a cukrot. 8-10 perc kell a csigáknak, ezután hagyjuk őket egy kicsit pihenni.
utálom a marcipánt de a számba összefut a nyál :P
VálaszTörlésAz áfonyát is imádom, a marcipánt is...nagyon szeretném ezeket a csigáidat!
VálaszTörlés