2012. december 15., szombat

Háztartási keksz házilag

Darált háztartási kekszre volt szükségem, de itt nem  kapható, sőt még háztartási kekszet is csak ritkán látunk. Gondoltam megpróbálok készíteni itthon. Utánaolvastam, hogy a háztartási kekszben nincs sem tojás, sem tej. Csak négy hozzávalót használtam: cukor, liszt, só, margarin. Hasonlít a háztartási kekszre, de azért egy kicsit mást. Ebből az adagból kb. fél kiló háztartási keksz lesz.  
Haztartasi keksz hazilag


Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 17.5 dkg margarin
  • 8 dkg cukor


Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk (ha két fólia között nyújtjuk sokkal egyszerűbb és akkor nem is muszáj egy órát pihentetni a hűtőben) és tetszőleges formájúra vágjuk (nálam kör és négyzet).180 fokon 9-10 perc alatt sül meg.  

Haztartasi keksz hazilag



2 megjegyzés:

  1. Kedves Gasztromanó!
    Nagyon tehetséges, ügyes vagy a konyhában! Végignéztem a blogodat, tetszik. Kedvenceim az adventi koszorú, meg a mézeskalács házikó, de a kandírozott narancshéj is felkeltette a figyelmemet. Nagymama létemre sokat tanulhatok tőled!
    További jó blogolást kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tortafüggő Marisz!
    Nagyon köszönöm a kedves szavakat. Nekem is nagyon tetszik a blogja szoktam olvasgatni. Nagyon tetszik az oldal tetején a túrórúdi tortája. Egyszer biztosan elkészítem majd. Remélem az elkövetkező receptjeimben is talál,majd hasznosat.
    További jó sütést-főzést, és boldog karácsonyt!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzáaszólásodat! :)

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...